Thursday, February 16, 2017

1. nädal

Google Glass on Google toode, mis sai palju meedia tähelepanu ja kõlapinda, aga siiski otsustati see tootmisest maha võtta 2015. aasta alguses.
Kuna tegemist oli esimese väljalaskega, siis sellele oli väga vähe funktsionaalsust ja suhteliselt kõrge hind. Google eeldas, et teised teenuse pakkujad hakkavad tootele sisu pakkuma. Loodud sisu oli aga valdavalt nutitelefoni funktsionaalsuse dubleerimine – meeldetuletused, teated. Kuigi reaalsete sisu väga palju ei loodud, siis see toode võimaldas erinevate toodete ja teenuste pakkujatel visualiseerida võimalikke tuleviku arenguid ja arendusi. Lisaks sellele oli tootel olulised puudused – küsimus kõrvaliste inimeste privaatsuse kohta, turvalisuse küsimus, puudus hääletuvastus aga toode ei olnud ka disainilt atraktiivne. Sain seda toodet ka korra pähe proovida, aga nähes kui vähe funktsionaalsust sellel oli ja et selle kasutamine ei olnud mugav, ei tekitanud see suuremat huvi.
Samas Google prillid ei olnud esimene prillitehnoloogia. 2004. aastast leiduvad prillid, mis näitasid kaasaskantava DVD-mängija pilti – Eyetop Wearable DVD player. Prillid pidid suutma inimete jaoks stimuleerida 14-tollilist ekraani ja seda nelja tunnise tööajaga, kvaliteediks 320x240 px. Ei kõla just parima filmielamusena.
Ebaedukate toodete nimekirja peab lisama ka mõne Microsofti toote. Paraku on nimekiri Microsofti puhul piisavalt pikk ja seega keeruline valida ainult ühte toodet – Windows Phone, Internet Explorer, Zune, Vista. Nende tootmine/arendamine on lõpetatud enamasti suure kahjumiga, mis nii mõnegi teise ettevõtte puhul oleks saatuslikuks osutunud. Windows Phone, Zune (natuke ka tahvelarvutitega) puhul jõuti turule liiga hilja ja konkurentidega võrreldes ei suudetud midagi määravalt uut pakkumata. 2017. aasta jaanuari seisuga on Windows Phone'i turuosa nutitelefonide operatsioonisüsteemidest 1,48%. Vista toodi turule suurte puudustega ja seetõttu ei saanud see kasutajate seas just ülemäära populaarseks. Seetõttu asendati Vista juba kaks aastat pärast turule toomist Windows 7-ga.

No comments:

Post a Comment